Új együttműködés a GS1, az IBM és a Microsoft között

A jövő adatkommunikációs megoldása a blockchain és a GS1 szabványok ötvözete lehet

A GS1, az IBM és a Microsoft bejelentette együttműködését annak érdekében, hogy elősegítsék a GS1 szabványok jelenlétét az ellátási lánc ügyfelek részére fejlesztett Vállalati Blockchain Applikációkban.

A GS1 azonosításra alkalmas globális szabványai és strukturált adatai lehetővé teszik a blockchain hálózat felhasználói számára, hogy vállalati alkalmazásaikban is kiaknázzák a GS1 megoldásokban rejlő lehetőségeket  és létrehozzanak egy közös, bármely partnerükkel megosztható információs bázist azellátási láncról és a logisztikai eseményekről – növelve ezzel az adatok pontosságát és a felek közötti bizalmat, és redukálva az adatok duplikálását és az összehangolásra fordítandó időt.

A blockchain hálózatok által tárolt vagy hivatkozott adatok a szabványok segítségével strukturálhatóak, így azok megosztása a kommunikáció során könnyen értelmezhető bárki számára és az interoperabilitást is leegyszerűsíti a felek között. Íme,egy példa: a GS1 és az ISO nyilvános EPCIS (Electronic Product Code InformationServices) és CBV (Core Business Vocabulary) szabványai lehetővé teszik a szabványos adatkommunikációt és a termékszintű nyomon követést.

„A blockchain technológia azért vonzó számos szervezetnek, mert ezzel lehetséges a szervezeti határokon túl is az adatok megosztása, miközben magas fokú pontosságot és megbízhatóságot jelent”– mondta Robert Beideman, a GS1 kiskereskedelmi szektorért felelős alelnöke. - „Bízunk benne, hogy ebből a lehetőségből valós üzleti megoldás jöhet létre a vállalkozások számára,köszönhetően a technológiai és iparági együttműködő partnerek elkötelezettségének és így együttesen tudjuk majd népszerűsíteni az üzleti életközös nyelvét.”Írjon nekünk!

Írja meg kérdését, véleményét!
Név
Cégnév
E-mail cím
Rendben További információk