Októberben startol az őszi NÉNYP Roadshow

Az Agrárminisztérium (korábban Földművelésügyi Minisztérium) és a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. közötti együttműködési megállapodás során létrehozott Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform idei, immár harmadik évének egyik fontos eseménye az az összesen 8 hazai várost érintő Roadshow, ahol az egyes élelmiszer alszektorok számára kialakított részletes nyomonkövetési útmutatók szélesebb szakmai közönség előtt is ismertetésre kerülnek. Az őszi helyszínekre - Szarvas, Szeged, Eger, Budapest - már elkezdődött a regisztráció! 

Ősszel újabb 4 helyszínen kerül megrendezésre a nyomonkövetési konferencia, az alábbi időpontokban és pontos helyszíneken:

2018. október 18. Szarvas
Szent István Egyetem: 5540 Szarvas, Szabadság u. 1-3.


2018. november 8. Szeged
Szegedi Tudományegyetem: 6725 Szeged, Mars tér 7.


2018. november 22. Eger
Heves Megyei Kormányhivatal: 3300 Eger, Szövetkezet u. 4.


2018. november 29. Budapest

Szent István Egyetem: 1118 Budapest, Villányi út 35-43. K Épület

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. 

Regisztrálni a helyszín és az időpont kiválasztásával ide kattintva lehet.Az elmúlt két évben 4 munkacsoport keretein belül zajlott az az aktív szakmai munka az Agrármisztérium és a GS1 szakembereinek vezetésével, melynek eredményeképpen 4 élelmiszeripari alszektor - tej és tejtermék; bor és pálinka; hal és hús; zöldség és gyümölcs - számára készült el az iparág szereplőinek igényeit figyelembe vevő, a teljes ellátási láncot lefedő, magyar nyelvű nyomonkövetési gyakorlati útmutató.

NÉNYP Roadshow és nyomonkövetési képzések

Az idei együttműködés keretében az elsődleges cél az útmutatók széles körű megismertetése, valamint a mindenki számára – az élelmiszer iparágakban érintett különböző méretű és profilú vállalkozások, termelők, gyártók, kereskedők, valamint a felsőoktatási intézmények hallgatói részére is – elérhető különböző szakmai mélységű képzési anyagok kidolgozása volt, melyek már szintén elérhetőek az érdeklődők számára. 

A kiemelt feladatokhoz kapcsolódóan indult el a Platform országjárása, amelynek célja, hogy minél több helyszínen kerüljenek bemutatásra az útmutatók, és azok a gyakorlati példák, amelyek kézzel foghatóan ismertetnek korszerű nyomonkövetési megoldásokat. 2 fordulóban (2018 április-május és október-november) összesen 8 helyszínen hallhatnak a résztvevők a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform munkájának eredményeiről és hazai, illetve nemzetközi megoldásokról.

A Roadshow tavaszi fordulója mostanra sikeresen lezárult. A kaposvári, a debreceni, a szekszárdi és a mosonmagyaróvári egyetemi képviselők és szervezők segítségével összesen 152 fő részvételével mind a környékbeli vállalkozások képviselői, mind az egyetemi diákok és oktatók megismerkedhettek azzal a nyomonkövetési tudással, amelyet az útmutatók megjelenítenek, és hallhatták a Platform további terveit is. Ezúton is szeretnénk megköszönni az egyetemeknek a kiváló helyszínek biztosítását, segítségüket a kommunikációban és a szervezésben.

Az elmúlt két évben 4 munkacsoport keretein belül zajlott az az aktív szakmai munka az Agrármisztérium és a GS1 szakembereinek vezetésével, melynek eredményeképpen 4 élelmiszeripari alszektor - tej és tejtermék; bor és pálinka; hal és hús; zöldség és gyümölcs - számára készült el az iparág szereplőinek igényeit figyelembe vevő, a teljes ellátási láncot lefedő, magyar nyelvű nyomonkövetési gyakorlati útmutató.


NÉNYP Roadshow 8 helyszínnel

A kiemelt feladatokhoz kapcsolódóan indult el a Platform országjárása, amelynek célja, hogy minél több helyszínen kerüljenek bemutatásra az útmutatók, és azok a gyakorlati példák, amelyek kézzel foghatóan ismertetnek korszerű nyomonkövetési megoldásokat. 2 fordulóban (2018 április-május és október-november) összesen 8 helyszínen hallhatnak a résztvevők a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform munkájának eredményeiről és hazai, illetve nemzetközi megoldásokról.


A szakmai nap programja:
10.00 - 10.15 A helyszínt biztosító egyetem köszöntője – egyetem képviselője 
10.15 - 10.30 Agrárminisztérium bevezetője – AM főosztályvezető 
10.30 - 11.30 Nyomonkövetési útmutatók átfogó ismertetése – GS1 Magyarország munkatársai 
11.30 - 12.00 Kávészünet 
12.00 - 12.30 Szabványos nyomonkövetési megoldások bemutatása – GS1 Magyarország munkatársai 
12.30 - 13.00 Pilot projekt bemutatása – vállalkozás képviselője 
13.00 - 13.30 Nyomonkövetési megoldás gyakorlati bemutatása – vállalkozás képviselője

A tavaszi NÉNYP Roadshow-n a kaposvári, a debreceni, a szekszárdi és a mosonmagyaróvári egyetemi képviselők és szervezők segítségével összesen 152 fő részvételével mind a környékbeli vállalkozások képviselői, mind az egyetemi diákok és oktatók megismerkedhettek azzal a nyomonkövetési tudással, amelyet az útmutatók megjelenítenek, és hallhatták a Platform további terveit is. Ezúton is szeretnénk megköszönni az egyetemeknek a kiváló helyszínek biztosítását, segítségüket a kommunikációban és a szervezésben.


Vegyen részt Ön is szakmai napunkon az őszi Roadshow állomások valamelyikén! 

Az Agrárminisztréium hivatalos meghívója a részletes programmal letölthető ITT.

Regisztráljon most!Rendben További információk