Minőségi adatok a hatékony értékesítésért

A bonyolult nevű Globális Adatszinkronizációs hálózat (GDSN) nem más, mint egy biztonságos digitális csatorna a termékekhez kapcsolódó hiteles adatok világszintű megosztására a kereskedelmi partnerek között. Az automatikus, hibamentes és hatékony megosztási mód miközben megbízható hátteret biztosít a nemzetközi kereskedelemhez, nem utolsó sorban a fogyasztók egyre növekvő információ igényének kiszolgálásában is tökéletes segítség.

Hogy működik a GDSN?

A Globális Adatszinkronizációs hálózat minősített adatbankok nemzetközi láncolata, így a gyártók és a kereskedők a világ bármely pontjáról képesek egymással egyeztetni az eladásra váró termékek törzsadatait egy GS1 szabványokra épülő rendszerben, ahol a termékek egyik legfontosabb adata nem más, mint a GTIN szám (Globális Kereskedelmi Áruazonosító szám), vagyis a termék szabványos, hivatalos egyedi azonosítója.

Ha a gyártó valamilyen tulajdonságot megváltoztat a termék kapcsán, a rendszeren keresztül ezt gyorsan és időveszteség nélkül tudja jelezni az összes kereskedelmi partnere felé, megelőzve ezzel az esetleges félreértéseket. Így az összes érintett az ellátási láncban biztos lehet abban, hogy mindig a legfrissebb hiteles termékadatokhoz férhet hozzá. Mindehhez csak annyi szükséges, hogy minden üzleti partner csatlakozzon egy minősített adatbankhoz valahol a világban.

A GDSN bizonyítottan támogatja a felhasználókat az alábbi területeken:

  • Lehetővé teszi a végfelhasználónak – kereskedőnek, viszonteladónak, de akár a fogyasztónak is -, hogy megbízható, friss termékadatokhoz férjen hozzá;
  • Segít az élelmiszer- és az egészségügyi szektor számára meghatározott előírások és jogszabályok hatékony betartásában;
  • Kizárja a manuális folyamatokat, jelentősen csökkentve ezzel a hibák lehetőségét;
  • Felgyorsítja a tájékoztatás folyamatát, amivel időt takarít meg az adatkommunikációs folyamatok során;
  • Egy új termék esetében látványosan felgyorsítja a piacra kerülési procedúrát.

A hazai gyártóknak és kereskedőknek mostantól rendelkezésére áll a magyar minősített adatbank, mely a GS1HUb nevet kapta, de a felhasználók Brandsync néven találkozhatnak vele a Brandbank Magyarországgal kötött megállapodásnak köszönhetően. A közös szolgáltatás a hazai vállalkozások érdekeit szolgálja, hiszen így a Brandbank Hungary hagyományos adatrögzítési szolgáltatásában már meglévő adatok már rendelkezésre állnak a rendszerben, csupán a kereskedelmi belistázásokhoz szükséges adatokat kell a ’Brandsync powered by GS1HUb’ felületén vagy interfészes kapcsolatain keresztül feltölteniük. Mindezeknek köszönhetően a beszállítók számára jelentősen csökkenhet a belistázáshoz és az online kereskedői felületek adatellátásához kapcsolódó adatkommunikációs teher, s így annak költsége is. 

A magyar piac úttörői a Drogerie Markt és Praktiker, akik már megkezdték a szolgáltatás igénybevételét és beszállítóik bevonását. Ám bízunk abban, hogy még számos hazai vállalkozás él a lehetőséggel, az élelmiszer szektor és a fogyasztási cikkek szektorából is, hogy üzleti kapcsolatait nemzetközi szinten erősítse és értékesítéseit világszinten elismert technológiánkkal növelje.

Kíváncsi a részletekre? Keresse szakértőnket! (Vatai Krisztina, vatai@gs1hu.org)Írjon nekünk!

Írja meg kérdését, véleményét!
Név
Cégnév
E-mail cím
Rendben További információk