Kihelyezett képzések a GS1 Magyarországtól

Bár a leggyakrabban igénybe vett szolgáltatásunk a budapesti tantermi képzésünk, gyakran előfordul, hogy egyes GS1 Partnereinknél nem elegendő 1-2 kolléga ismereteit bővíteni a GS1 szabványokról, akár egész osztályok, részlegek számára is hasznos és elengedhetetlen lehet, hogy a vállalkozás tevékenységét szem előtt tartva testre szabottabb módon, a cég működését alapul véve biztosítsunk mélyebb tudást az implementációhoz és a mindennapi szabványalkalmazáshoz.

Ezért vezettük be kihelyezett képzéseinket, melynek kapcsán most GS1 Partnereink számolnak be tapasztalataikról.

Tetrabbit Kft.

A Tetrabbit Kft. hagyományos, ketreces és padlós, ún. relaxrabbit állattartással, és magyar nyúlhús kereskedelmével foglalkozó élelmiszeripari vállalkozás.

Először 2008 végén kerültünk kapcsolatba a GS1 Magyarországgal GLN szám igénylése kapcsán. Ezt követően 2010 elején kezdtük el használni a GS1 Magyarország számkiadó és nyilvántartó kliens szoftverét, azonosító számaink menedzseléséhez.

Az áprilisi képzés során a GS1-128 és a GS1 DataBar vonalkódok felépítésével kapcsolatban szerettük volna bővíteni ismereteinket. A kihelyezett képzésnek nagy előnye, hogy az általunk megadott időpontban és helyszínen zajlik.

Saját programot használva a helyszínen azonnal tesztelhetők, javíthatók az elhangzottak, megoldhatók a problémás feladatok.

 

Tranzit Food Kft.

Cégünk, a Tranzit-Food Kft, a Tranzitker cégcsoport tagja, elsődlegesen víziszárnyas feldolgozással foglalkozik.

Idén ez a tevékenység csirke feldolgozással is kiegészült, mert a korábbi „GASTOR” cég eszközeinek és a telephelyének megvásárlására, és tovább működtetésére került sor. A cég alapítása óta eltelt több mint 27 évben folyamatosan fejlődve a teljes víziszárnyas vertikum kiépült, és a cégcsoport irányítása alatt működik, a törzstenyészet a keltetés, nevelés, feldolgozás és az értékesítés is.

A nyírgelsei élelmiszer-feldolgozó telephelyet 2010-ben vásároltuk meg, és itt már 2002 óta működött a víziszárnyas feldolgozó. Már ekkor szükség volt a termékek GS1 vonalkóddal történő azonosítására, a vevők igényei szerint.

Az értékesítés az a terület, ahol a vevői igények mind magasabb tartalmú információ átadását igénylik a termékek jelölésénél, valamint a nyomonkövethetőség az élelmiszer előállítás során kiemelt fontosságú.

Az előállítás, tárolás nyilvántartására és logisztikai sebesség növelésére, valamint a két előző igény együttes megoldására tervezte cégünk a termék jelölések és nyilvántartás átdolgozását, és a GS1-128 vonalkód jelkép, vagy ennek tovább fejlesztett változatának a bevezetését és a szükséges eszközpark kialakítását. Az egyértelmű és pontos azonosító számok elkészítéséhez, valamint a rendszer folyamatos működtetéséhez, elengedhetetlen a GS1 szabványrendszer magas fokú ismerete, amit a licenc tulajdonostól tud az ember első kézből megszerezni.

Az átszervezés széles körű létszámot érintett, akiknek szükséges volt alap, valamint arra épülő ismeretekre, és érzésünk szerint ezeket még újabb oktatásnak kell majd követni, hiszen a vonalkód technológia is együtt fejlődik a kereskedelmi, vevői igényekkel. Társaságunk elkötelezett a biztonságos élelmiszer előállítás és a vevői kapcsolatok magas szinten történő fenntartása mellett, így ez a terület sem maradhat le. A helyben tartott oktatásra sikerült minden területről a kollégákat összetoborozni, és az ismeretek emészthető, érthető módon érkeztek a magas tudású és napi szinten felkészült oktatóktól.

A kihelyezett képzés kötetlen, jó hangulatú előadásban zajlott, élénk érdeklődés mellett. Minden megkérdezett kolléga hasznosnak találta. Mivel az előadás anyaga elektronikus változatban is átadásra került, így minden, amit tanultunk visszakereshető számunkra, ha szükség van a napi feladatok során erre.

A képzés immár második alkalommal került a nyírgelsei telephelyen megtartásra, ez a cégünknek is gazdaságos volt és a kollégákat sem kellett utaztatni hosszú órákon keresztül. A hallottakat már sikerült gyakorlatban is alkalmazni, mivel az új rendszer kialakítása éppen aktuális, és látszik, nagy munka lesz, de van értelme!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a kapott ismereteket, és az előadásokra történt felkészülést, valamint az aktuális kérdésekre adott választ, a már alkalmazott vonalkódok értékelésével együtt!

Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy vállalkozásánál akár egész csoportok munkáját könnyítheti meg a GS1 szabványok alkalmazásának és gyakorlati működtetésének bővebb ismerete, írjon nekünk az info@gs1hu.org e-mail címen.Írjon nekünk!

Írja meg kérdését, véleményét!
Név
Cégnév
E-mail cím
Rendben További információk