Élesben indul a LEI kód szolgáltatás a GS1 Magyarországnál

Tisztelt Partnereinket előzetesen már értesítettük arról, hogy a GS1 Magyarország és a GS1 Németország között létrejött megállapodás értelmében, a GS1 Magyarország is alkalmassá vált arra, hogy 2017 december elejétől hozzásegítse az igénylő kötelezetteket LEI azonosítójuk gyors és zökkenőmentes beszerzéséhez.

A legfontosabb előzetes tudnivalókról, a regisztráció lépéseiről és a számlázás részleteiről weboldalunkon a www.gs1hu.org/lei aloldalon tájékozódhatnak, ahol részletes információval szolgálunk ahhoz, hogy Ön gyorsan és gördülékenyen hozzájuthasson LEI azonosítójához - amennyiben a rendelet az Ön vállalkozására is vonatkozik.

A LEI kód igénylésének díja:
Amennyiben első alkalommal igényel LEI azonosítót, a GS1 Németország 89 EUR díj ellenében biztosítja azt Önnek, melyhez a GS1 Magyarország segítségével gyorsan, felesleges várakozás nélkül juthat hozzá.
A GS1 Magyarországgal jogviszonyban álló Partnereinknek szóló díjtételeket az Általános Üzleti Feltételeink 2. sz. Mellékletét képező Díjjegyzékben tüntettük fel.

Miben segít Önnek a GS1 Magyarország?

  • Szakszerű segítséget nyújtunk a LEI azonosító beszerzéséhez;
  • Hamarosan magyar nyelven tesszük elérhetővé a LEI azonosítót kezelő regisztrációs weboldalt, űrlapokat és információt a szükséges lépésekről;
  • Ha meglévő LEI azonosítóját át szeretné hozni a GS1-hez, segítünk ennek lépéseiben is és mindez Önnek nem jár dupla költséggel;
  • Ha új igénylő, mind az egyedi, mind pedig a csoportos igénylésben segítséget nyújtunk Önnek.

Amennyiben a regisztrációhoz minden információ és adat a rendelkezésére áll, késedelem nélkül megkezdheti a LEI azonosító regisztrációját ide kattintva.

Ügyeljen arra, hogy az adatokat a lehető legpontosabban adja meg! 

A LEI azonosító igénylésére az a személy jogosult, aki:

• beosztása vagy funkciója alapján jogosult arra, hogy képviselje a vállalkozást, a társaságot vagy a cége által felügyelt alapot az igénylés benyújtásakor (pl. ügyvezető, igazgatósági tag, igazgatótanács tagja, vezérigazgató, jogi képviselő, kuratórium elnöke, egyesület elnöke stb.) vagy

• egy képviseletre jogosult személy (pl. ügyvezető, igazgatósági tag, igazgatótanács tagja, vezérigazgató, jogi képviselő, kuratórium elnöke, egyesület elnöke stb.) által a Meghatalmazás LEI igényléshez (PDF) dokumentum alapján kiállított cégszerű aláírással ellátott meghatalmazással jóváhagyott személy

A LEI azonosító igényléshez/megújításhoz megadott társasági adatok abban az esetben hitelesíthetők, ha megegyeznek a közhiteles nyilvántartásokban feltüntetett adatokkal, értve ezalatt többek között, de nem kizárólagosan az Igénylő Társaság cégjegyzékben vagy más nyilvántartásban feltüntetett adatait.

 

A LEI kódot igénylő jogi személy (vállalkozás, társaság, alap, alapítvány, egyesület, közjogi személy stb.) törzsadatainak az alábbi nyilvántartások szerinti adatokkal megegyezniük. 

  1. Országos Cégnyilvántartó és Céginformációs Rendszer (RA000391): http://www.e-cegjegyzek.hu
  2. Magyar Nemzeti Bank: Pénzügyi szolgáltatók nyilvántartása (RA000392): https://www.mnb.hu/en/supervision/licensing-and-institution-oversight/market-participants/search-of-market-participants
  3. Országos Bírósági Hivatal: Civil szervezetek névjegyzéke (RA000656): http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-szervezetek-nevjegyzeke-kereses

A LEI azonosító igénylése/megújítása folyamán az Igénylő által megadott, közvetlenül beazonosítható e-mail elérhetőségén kívül azon e-mail címek fogadhatók el, melyek közhiteles nyilvántartásokban feltüntetésre kerültek, értve ezalatt többek között, de nem kizárólagosan az Igénylő Társaság cégkivonatában feltüntetett elektronikus elérhetőségét.

Tájékoztatjuk t. Partnereinket, hogy a regisztráció a Felhasználói fiók megnyitásához és a LEI azonosító igénylése a LEI direct oldalon jelenleg angol nyelven érhető el.

Társaságunk munkatársai igény esetén segítik Önöket ezen folyamatok teljesítésében. Magyar nyelven érhető el a Meghatalmazás, amennyiben nem a cégjegyzésre jogosult végzi a LEI azonosító igénylését. 

A LEI direct teljes körű felhasználói felülete magyar nyelven is hamarosan elérhető lesz.

Kérdése van?
Keressen minket a lei@gs1hu.org e-mail címen vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a + 36-1-237-7240 telefonszámon, munkanapokon 8-14 óra között!Írjon nekünk!

Írja meg kérdését, véleményét!
Név
Cégnév
E-mail cím
Rendben További információk