Fókuszban a fogyasztó

Mobil megoldások

A digitális fogyasztónak a mobil már nem egy eszköz, élete és teste szerves része. Tájékozódik általa a virtuális és a fizikai világban egyaránt, vele keresi meg felmerülő kérdéseire a válaszokat és szórakozásra, aktív kikapcsolódásra fordított idejének jelentős részét a mobil által elérhető online világban tölti. Miért éppen a vásárlás során ne hívná segítségül kedvenc kütyüjét?

A digitális fogyasztó elvárja, hogy szórakoztassák, hogy hasznosabbnál hasznosabb és praktikusabb információkkal lássák el, de természetesen szellemes és érdekes módon, hogy egyetlen kattintásra legyen minden funkciótól, vagy megoldástól, amire csak szüksége lehet.

Van azonban még valami, ami egyre fontosabbá válik az online világban (is) létező digitális fogyasztónak és ez nem más, mint a személyes figyelem.

A digitális fogyasztó arra vágyik, hogy a nevén szólítsák, hogy a születésnapján felköszöntsék, hogy érdeklődési körének megfelelő témákkal kényeztessék, és ha nagy ritkán ajánlatokat is beenged személyes online életébe, akkor azok természetesen kizárólag neki és éppen arról szóljanak, amire akkor és ott a legnagyobb szüksége van. Éppen ezt nyújtja a GS1 Magyarország által fejlesztett SafeBrand mobil applikáció.


Tudjon meg többet a SafeBrand alkalmazásról!


A mobilkommunikácóban rejlő lehetőségek alkalmazása alapvető hatással lehet a fogyasztói szokásokra, így a gyártó és kereskedő vállalatok stratégiájára is:

  • A fogyasztók megváltoztatják viselkedésüket és elvárásaikat mind a vásárlás, mind a márkahűség tekintetében.
  • A vállalakozások változtatnak üzleti tevékenységük módján.
  • A mobiltelefonoknak köszönhetően ezek a változások globális szinten mehetnek végbe.
Rendben További információk