Kereskedelem

Fogyasztási cikkek

A fogyasztási cikkek terén a szektor képviselői egyre nagyobb elvárásokkal szembesülnek a termékbiztonság, a nyomon követhetőség, valamint a pontos adatok tekintetében.

Akár helyi piacra készülnek, akár nemzetközi szinten kerülnek értékesítésre, a kereskedőknek és egyéb ellátási lánc szereplőknek ma már nem csak az üzleti partnereik kéréseinek kell megfelelniük, hanem az egyre szigorúbb jogszabályi előírásokat is teljesíteniük kell, nem utolsó sorban a folyamatosan növekvő bevételek érdekében az érzékeny és sokrétű fogyasztói igényeket is ki kell szolgálniuk.

A GS1 szabványok segítséget nyújthatnak abban, hogy minden igényt és elvárást azonos alapokra helyezett adatokkal és kommunikációval tudják kiszolgálni a piaci szereplők.

Szeszipar

A borfogyasztás szerte a világon egyre népszerűbbé válik, s fokozódó igény mutatkozik a magasabb minőségű borokra is. Ezzel egyidőben, természetszerűleg, de nem csak a borok, hanem egyre több szeszes ital esetében is, növekszik az eredetvédelemre fordított figyelem. Mindez pedig a szektorban megjelenő nyomon követési megoldásokra mutatkozó igényekben is megmutatkozik. 

A GS1 globális és európai szinten is több iparági szereplővel összefogva nyomon követési útmutatókat és az azonosításra, kommunikációra vonatkozó ajánlásokat dolgozott ki a szektor szereplői számára. A hazai bortermelők és pálinka-előállítók a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform Bor és pálinka munkacsoportjában kezdték meg a magyar ajánlások kidolgozását. Amennyiben csatlakozna ehhez a munkacsoporthoz, keresse fel a Platform honlapját: www.nenyp.hu
Oldalunkra folyamatosan töltjük fel magyar nyelvű útmutatóinkat és szabványajánlásainkat.

Írjon nekünk!

Írja meg kérdését, véleményét!
Név
Cégnév
E-mail cím